We helpen – Midden Groningen

WeHelpen is een digitale marktplaats voor hulpvragen en hulpaanbieders.

Via de website www.wehelpen.nl/midden-groningen kunnen zij elkaar gemakkelijk vinden. Het is gratis. Een account is zo aangemaakt. Je hebt alleen een mailadres nodig.

Bij WeHelpen gaat het bijvoorbeeld om hulp als een boodschapje doen, tuinieren, vervoer of klusjes in en rondom het huis. Ook als iemand opzoek is naar gezelschap als samen een kopje koffie drinken of een stukje wandelen.

Om ook inwoners, die minder digitaal vaardig zijn, te kunnen ondersteunen bij WeHelpen is er een servicedesk WeHelpen Midden-Groningen opgericht. De servicedesk bestaat uit twee enthousiaste vrijwilligers Henk Boonstra en Roxana Verboekend.
De servicedesk WeHelpen Midden-Groningen ondersteunt bij het gebruik van WeHelpen en zetten zich in voor de persoonlijke bemiddeling bij een Match. Voor de kwetsbare inwoners in onze gemeente is het persoonlijk middelen ontzettend belangrijk. Roxana: “Zo’n eerste kennismaking, gematcht via WeHelpen, kan best spannend zijn. Het is fijn als er dan bij de eerste kennismaking een vertrouwde vrijwilliger aanwezig kan zijn.”

Daarnaast coördineert Karna Plagge als projectleider de servicedesk en WeHelpen gemeentebreed. Karna: “Vroeger was het meer vanzelfsprekend dat men de buurman of buurvrouw ging helpen, wanneer nodig. Die vroegere burenhulp proberen we weer te laten bloeien. Door WeHelpen als hulpmiddel aan te bieden, stimuleren we de zelfredzaamheid van onze inwoners, zij kunnen zelf hun hulp organiseren”

WeHelpen Midden-Groningen heeft inmiddels een klein groepje vrijwilligers, die rechtstreeks benadert kunnen worden om een hulpvrager te helpen. Dus heb je een hulpvraag of wil je graag je hulp aanbieden? Ga dan naar de website van WeHelpen.
 
Heb je een vraag of wil je meer informatie? Bel of stuur een mail naar de lokale servicedesk:
T. Kwartier Zorg en Welzijn 0598 – 364900
E. midden-groningen@wehelpen.nl
Of neem een kijkje op onze lokale Facebookpagina WeHelpen Midden-Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *