“Mien ode aan Ede” feestweek Zuidbroek 2022

De Feestweek Zuidbroek editie 2022, is weer aanstaande.

Van donderdag 1 tot en met zondag 4 september staat de grote feesttent weer op het ijsbaanterrein. Naast de muziekavonden, de kindermiddag, het kaarten en sjoelen hebben we dit jaar gemeend er goed aan te doen om de Feestweek Zuidbroek te openen op een andere manier dan een ieder van ons gewend is.

Wie kent hem niet. Ede Staal de Groninger streektaalzanger en dichter. Het was in het jaar 1981, Ede was al 40 jaar, dat Engbert Gruben, destijds radiomedewerker bij Noord, Ede ontdekte. Binnen afzienbare tijd was Ede “onze” Groninger zanger. Talloze liedjes heeft hij geschreven en gezongen. In 1986 stierf Ede, maar zijn liedjes kennen de meesten onder ons nog steeds.

Sinus Schuiling heeft gemeend er goed aan te doen om ruim 20 nummers van Ede opnieuw onder de aandacht te brengen. Sinus is de studio ingestapt en heeft op zijn eigen wijze de nummers van Ede opgenomen.

De V.v.V. Zuidbroek en Sinus willen bij deze een ieder uitnodigen om de Feestelijke opening bij te wonen van de Feestweek 2022, op donderdagmiddag 1 september om 14.30 uur. Sinus zal m.m.v. Skopje Music Events zijn “Mien ode aan Ede” brengen. Bij het horen van de liedjes van Ede krijgt men al snel de neiging om mee te zingen en dat is nu juist de bedoeling. Wilt u graag meezingen maar bent niet helemaal “tekst-vast” er liggen tekstboekjes klaar. We hopen u van harte te mogen begroeten op deze middag. De entree is gratis.Copyright 2022 – POSO Midden-Groningen | Privacyverklaring