Scootmobieltocht 2 juli 2019

Vol frisse moed en goede zin zijn we op 2 juli jl. alweer aan de tweede scootmobieltocht van deze zomer begonnen.

Het was een hele lange stoet van zo’n 30 scootmobiels die over het Gorecht koers zetten via Heveapad en Kerkstraat naar de Knijpsbrug. De verkeersbegeleiders hadden hun handen er vol aan. Na de eerste rotonde ging het even mis; twee scootmobiels die botsten. Gelukkig wist Medipoint het probleem snel op te lossen en kon de karavaan verder trekken onder aanvoering van Bert Wieringa. Over de Knijpslaan, naar de Fromaweg, over de Ruitenweg en Groenedijk, langs drie mooie molens te weten: “De Ruiten”, “Grotepoldermolen” en “Fraeylemamolen”, ging het richting Slochteren.

Bij Gasterij de Driesprong in Slochteren was er tijd voor een pauze. Even de benen strekken en gezellig bijkletsen, want dat is helaas niet toegestaan tijdens de tocht. Het was genieten van koffie of thee met overheerlijke zelfgemaakte monchou- en appelgebak op het terras.

Na een goed uur ging het weer richting Hoogezand via de Noordbroeksterweg, Geert Veenhuizenweg, Botjesweg, langs “Botjes zandgat”, richting Spitsbergen. Vervolgens ging het via Achterdiep Noordzijde, Noordbroeksterstraat, Noorderstraat, Hoofdstraat terug naar het Gemeentehuis.

Met heel veel dank aan de verkeersbegeleiding, de EHBO’ers en Medipoint voor de goede begeleiding werd er afscheid van elkaar genomen met de woorden: “Wel thuis en tot de volgende keer”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *