klootschieten

Sportspot op een middagje klootschieten in Meerwijck

In het kader van haar zomeractiviteiten houdt het POSO op woensdagmiddag 1 augustus een recreatieve klootschietmiddag voor 60 plussers door het natuurgebied in Meerwijck.

Klootschieten is een aantrekkelijke vorm van competitie tussen meerdere teams die samen een groep vormen. Deze groepen vormen weer een competitie onder elkaar. De klootschietmiddag wordt vanuit Strand Paviljoen Meerwijck georganiseerd.
Parkeren is mogelijk op de nabij gelegen parkeerplaatsen. Inschrijving en starttijd: De inschrijving is vanaf 13.30 uur tot 14.00 uur in- of op het terras van Paviljoen Meerwijck. De groepen starten met korte tussenpozen vanaf 14.15 uur.

Organisatie: Iedere deelnemer wordt verzocht bij de organisatie een inschrijfkaart in te vullen en krijgt daarna een persoonlijk startnummer in de vorm van een kaartje mee.

Spelregels: De eenvoudige spelregels en scorelijsten worden ter plaatse uitgelegd en na het samenstellen van de groep aan de gekozen teamleiders overhandigd. Elke groep, van bijvoorbeeld 8 personen, kan zichzelf samenstellen en bestaat dan uit 2 teams van 4 personen die tegen elkaar uitkomen.

Groepen: Elke groep heeft 2 teamleiders. Team leider A en Team leider B die ieder voor zich de scorelijsten op het aantal schoten van beide teams bijhouden. Tevens controleren ze elkaars scorelijst op de juistheid van het aantal schoten. Elke groep
kiest zelf haar 2 teamleiders. Uit het aantal groepen worden 2 winnende teams vastgesteld die met de minste aantal worpen of meters over de fi nish, het parcours hebben afgelegd.

Parcours en loopafstand: Oplopend genummerde paaltjes met blauwe markering geven op duidelijke wijze het parcours van start naar finish aan. De Loopafstand is c.a. 3 km.

Deelnamekosten: De deelnamekosten bedragen € 2,00 p.p.

Trek u wandelschoenen aan en doe mee aan de ‘Oudste Sport in Nederland’ en geniet van een heerlijk middagje klootschieten in de vrije natuur.