Informatieavond over MINDFULNESS voor mantelzorgers

Bent of kent u een mantelzorger die baat kan hebben bij een training mantelzorg? Dan nodigen wij hem/haar graag uit op de informatieavond op dinsdag 11 juni 2019.

 

Waar?             De Burcht, Van der Duyn van Maasdamweg 250, Hoogezand

Hoe laat?        Aanvang 19.30 uur. De zaal gaat om 19.00 uur open

 

Steunpunt Mantelzorg Midden-Groningen nodigt u hierbij van harte uit voor een informatiebijeenkomst. Het thema is ‘Mindfulness voor Mantelzorgers’. Bent u nieuwsgierig hoe een training mindfulness u kan helpen? Kom dan naar deze bijeenkomst!

In het najaar van 2019 biedt Steunpunt Mantelzorg u als mantelzorger een 8-weekse mindfulnesstraining aan. De training is kosteloos. De gemeente Midden-Groningen draagt zorg voor de kosten, want de afgelopen jaren hebben al veel mantelzorgers hier veel baat bij gehad.

Herkent u het misschien?                                                                                                                                                         Wanneer u zorgt voor iemand kunt u zich overbelast voelen. Hoe graag u het ook doet voor die ander die u dierbaar is. Dit kan zich mogelijk uiten in moeheid, somberheid, onrust, piekeren of slapeloosheid of moeilijk kunnen ontspannen. Er kunnen zorgen zijn of u het zelf wel allemaal vol zult kunnen houden. Langdurige stress kan ook allerlei lichamelijke klachten geven. Mantelzorgers weten als geen ander dat er vaak aan de situatie niet veel te veranderen valt. Wat kunt u zelf doen om gezond te blijven? Daar gaat het in de mindfulness training over.

Mindfulness kan werken                                                                                                                                            Tijdens de mindfulness training traint u uw aandacht. Net zoals je spieren traint door te oefenen. U leert hoe u op een gezonde manier kunt omgaan met die belastende situatie en met de heftige emoties die er soms mee gepaard gaan. U leert hoe u ook in moeilijke- en stressvolle omstandigheden voor uzelf kunt blijven zorgen. Daardoor krijgt u weer het gevoel de regie over uw eigen leven te hebben. Ook al is er verdriet, zorg of pijn. De meeste deelnemers merken tijdens de training al dat ze zich beter gaan voelen. Bijvoorbeeld meer rust, meer energie en beter slapen.

Wat staat er op het programma

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgt u uitleg over de training. U kunt kennis maken met mindfulness en de manier van oefenen. Er is gelegenheid vragen te stellen aan een van de trainers. Ook kunt u zich die avond opgeven voor de training. Ook de informatiebijeenkomst is kosteloos.

 

 

Datum:    Dinsdag 11 juni 2019

Tijdstip: 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie/thee klaar.

Plaats:    De Burcht, Van der Duijn van Maasdamweg 250. Hoogezand

Opgave:   Wij houden graag rekening met uw komst! Wilt u zich daarom uiterlijk vrijdag 8 juni opgeven voor deze avond? Opgave kan bij Steunpunt Mantelzorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *