Ons motto: Fietsen is verheugen en genieten met volle teugen.

Door weer en wind gereden blijf je fit van lijf en leden!

Evenals voorgaande jaren organiseert de stichting POSO fietstochten voor vijftigplussers. Een gezonde manier om de omgeving van Hoogezand-Sappemeer te verkennen is fietsend! U komt op de mooiste plekjes, geniet van de buitenlucht, de natuur en heeft alle tijd om de omgeving in u op te nemen.

Zoekt u naar een sportieve bestemming voor Hemelvaartsdag en of een dinsdagmiddag en u wilt er lekker op uit, pak dan de fiets en ga met ons mee. Met enthousiasme is een mooie fietstocht van circa 40 km op papier gezet. Halverwege de rit is een pauze ingelast voor een natje en een droogje, zodat u bijgetankt aan de volgende etappe kunt beginnen.

We hopen dat velen, waaronder u, met enthousiasme aan de start verschijnen bij op het plein voor het Theater het Kielzog tussen 13:00 en 13:30 uur.

De data waarop we fietsen:

HEMELVAARTSDAG 13 mei 2021

Dinsdag 22 juni 2021

Dinsdag 20 juli 2021

Dinsdag 3 augustus 2021

Dinsdag 17 augustus 2021

Fietsen met Hemelvaart

start POSO zomeractiviteiten

Op Hemelvaartsdag is toch nog het zomerseizoen van de POSO activiteiten gestart. En blijkbaar is er behoefte aan, vanwege en ondanks corona, lekker fietsen door onze mooie omgeving. Vanaf het gemeentehuis werd door ongeveer 50 fietsers op de fiets gestapt.

  • Via de Zuiderkroon, Satellietlaan richting Kropswolde
  • Via de Meerweg over het mooie Wolfsbargepad. Onderweg was er een kleine opstopping omdat een aantal mensen even wilden stilstaan bij de luidruchtige kikkers.
  • Oversteken over de Woldweg richting de Nieuwe Compagnie. Rechtsaf naar Wolfsbargerweg. Rechtsaf naar de Zuidlaarderweg en dan de Semsweg.
  • Linksaf naar de Kieviterij en dan de Broeken en de Broekdijk.
  • Je komt dan uit in Spijkerboor en je slaat linksaf naar Annerveenschekanaal en Kielwindeweer.

In Kielwindeweer bij Romala’s Home werden we, zoals altijd, weer gastvrij opgewacht. Met de hele club konden we goed verspreid op het terras zitten, dit natuurlijk in verband met de corona maatregelen. Er werd volop genoten van de eigengemaakte appel- of mokkataart die bij de koffie/thee werd geserveerd. Na een uur pauze in het zonnetje werd de fietstocht vervolgd met een hartelijke uitzwaaitocht van Marlies, uitbaatster van Romala’s Home.

  • Via de Veendammerweg de Kalkwijk op.
  • Eerste fietspad rechtsaf richting Borgercompagnie.
  • Via Borgercompagniesterweg linksaf het fietspad op achterlangs bij Nieuw Woelwijck richting De Vosholen.

Ook al is het misschien een bekende route voor velen, toch blijft het een mooie route. Fietst u de volgende keer ook weer mee, op dinsdag 22 juni?

Start: vanaf het plein voor het Kielzog LA fietspad volgen, LA richting tankstation en RA = “A. Kuypersingel” richting rotonde (Den Uylplein) knooppunt 29. Vanaf hier gaan we een knooppuntenroute fietsen en leggen we onze traditionele routebeschrijving even terzijde. Hoe het zal bevallen? We gaan het zien. Het is ideaal fietsweer, niet te warm, weinig wind en de zon laat zich met regelmaat zien. We zijn met zo’n 45 deelnemers en hebben een tocht van plusminus 45 km voor de boeg.

De route leidt ons over het hoogholtje door het Drevenbos waar de Exmoor paardjes met veulens rustig grazend ons laten passeren. We vervolgen het fietspad richting Borgercompagnie, achter Nieuw Woelwijck langs, door het Adriaan Tripbos naar Tripscompagnie en vervolgens richting De Heemtuin. Hier zou een bezoekje zeker de moeite waard zijn geweest maar we gaan verder langs de Heemtuin richting Veendam. We fietsen over de golfbaan, waar we enkele golfers vergezeld van hun karretje holes zien slaan, richting het park Borgerswold. Bij de waterskibaan worden we verwacht voor een pauze met koffie en gebak. Het is  heerlijk toeven zo op het terras aan het water en de stemming is opperbest.

De tocht gaat verder door het mooie Borgerswold met zijn vele vijverpartijen, langs de Woordmanslaan, door een waterrijke woonwijk, richting Wildervank. Onderweg zien we groepen Nijlganzen en Canadeze ganzen al dan niet met hun jongen de grasvelden langs het water bevolken. De natuur is prachtig. Van Wildervank gaat het langs de Westerdiep richting Eexterveenschekanaal en Annerveenschekanaal. Hier hebben we op het terras van het voormalig kerkje bij “Aignwies” nog een stop om onze dorst te lessen. Dan wordt begonnen aan de laatste etappe naar Hoogezand. Er kan gekozen worden voor de lange route via De Groeve en de kortere route via Kielwindeweer langs de Pieter Venemakade. Ieder kiest zijn eigen weg. Er is geen wanklank gevallen, noch over de route noch over de knooppunten. Het is drommels mooi geweest.