Ook voor 2020 heeft het POSO, met ondersteuning van de hengelclub Foxhol, voor de visliefhebbers een viscompetie over 4 wedstrijden opgezet. Op 24 juni, 8 en 22 juli en 5 augustus zien we u graag bij de Gorechtvijver. Aanvang 13:00 uur. U dient bij de viswedstrijden in het bezit te zijn van een leefnet van minimaal 2,5 meter lang en 40 cm doorsnee, anders wordt u van deelname uitgesloten.

De verslagen van deze wedstrijden vind U op hieronder (incl. beeldmateriaal)

POSO viscompetitie | wedstrijd 1

Op 24 juni organiseerde de hengelclub Foxhol zijn eerste wedstrijd van de POSO viscompetitie 2020. Ondanks de coronacrisis en het warme weer was de opkomst groot. Tweeëndertig  mannen en vrouwen hunkerden er weer naar om een hengeltje uit te gooien in wedstrijdverband. Vooral de vrouwen zijn in opkomst bij deze populaire viscompetitie. Deze keer waren er zelfs negen dames die hun best deden om een visje te verschalken en één van hun wist zelfs de tweede prijs te winnen met een brasem van bijna vijf pond. Kortom het was weer een gezellige sfeer bij de grote vijver in het Gorechtpark. De volgende wedstrijden zijn op 8 juli, 22 juli en 5 augustus. De uitslag van deze eerste wedstrijd was als volgt: de eerste prijs was voor de heer Douma, nummer twee is geworden mevr. Mulder en de derde prijs was voor de heer v.Wijk.

 

POSO viscompetitie | wedstrijd 2

Op 8 juli organiseerde de hengelclub Foxhol zijn tweede wedstrijd van de POSO viscompetitie 2020. Evenals bij de eerste wedstrijd waren er weer tweeendertig deelnemers. Bij een aangename temperatuur (niet te warm en niet te koud) en zonder één druppel neerslag werd er weer op het scherpst van de snede gestreden om de ereplaatsen. Maar ondanks dat staat gezelligheid voorop bij de POSO viscompetitie. De volgende wedstrijden zijn op 22 juli en 5 augustus. De uitslag van deze tweede wedstrijd was als volgt: de eerste prijs was wederom voor de heer Douma, die zich zo langzamerhand manifesteert als topper onder de toppers, nummer twee is geworden de heer Roukema, dankzij een brasem van meer dan vijf pond en de derde prijs was wederom voor de heer v. Wijk. Bijzonderheid bij deze wedstrijd was dat mevr. Huizenga waarschijnlijk het reglement niet goed had gelezen, want zij presteerde het om een eend te vangen, maar we hebben haar duidelijk gemaakt dat eenden niet meetellen voor de prijzen. De eend is er trouwens zonder kleerscheuren van af gekomen.

POSO viscompetitie | wedstrijd 3

Op 22 juli organiseerde de hengelclub Foxhol zijn derde wedstrijd van de POSO viscompetitie 2020. Ook nu waren er weer tweeendertig dames en heren, die hun stinkende best deden om een visje te verschalken in de grote vijver van het Gorechtpark. Naast het vissen is het sociale aspect minstens zo belangrijk bij dit evenement. Er werden weer vele ervaringen uitgewisseld over gigantische vangsten elders, waar dan helaas geen getuigen bij aanwezig waren. Vooral de dames, die veelal bij elkaar zitten, hebben elkaar elke wedstrijd weer veel te vertellen. De volgende en laatste wedstrijd is op 5 augustus. De uitslag van deze derde wedstrijd was als volgt: de eerste prijs was, het wordt eentonig, wederom voor de heer Douma, nummer twee is geworden de heer Brugge en dankzij een brasem van bijna vier pond, ging de derde prijs naar de heer van Emmerik, die hierdoor zijn zwager ruimschoots versloeg.