SCOOT

MOBIEL

4 keer in het zomerseizoen vindt de scootmobieltocht plaats. Dit jaar (2021) gaan we 8 juni, 29 juni, 27 juli, 10 augustus en 31 augustus op pad. De tocht van ongeveer 20 km wordt uitgezet door Bert Wieringa. De start is altijd vanaf het plein voor het Kielzog. Verzamelen vanaf 13.00 en starten om 13.30 uur. Ook altijd zijn de verkeersleiders, EHBO-ers, enkele POSO vrijwilligers en iemand van Medipoint aanwezig. Opgave een week van tevoren is nodig bij Bert Wieringa 06-28156117 of mail bertwieringa@outlook.com.

We hopen net als vorig seizoen, op voldoende deelname van een gezellige club scootmobielers.

De verslagen van deze scootmobieltochten vind U op hieronder (incl. beeldmateriaal)

POSO | Scootmobieltocht 9 juni 2020 | verslag 

Helaas moeten wij u berichten dat de scootmobieltocht van 9 juni i.v.m. de Coronacrisis niet doorgaat. We zijn bezig met het organiseren van de scootmobieltocht van 30 juni en hopen dat die wel doorgaat. Zonder tegenbericht mag u er van uitgaan dat deze tocht doorgaat. Deze tocht, inclusief koffie/thee met gebak, wordt u aangeboden door POSO. Ik hoop u de 30ste bij het gemeentehuis te ontmoeten. met vriendelijke groet, Wiebren Kraeima

POSO | Scootmobieltocht 30 juni 2020 | verslag 

Het is prachtig om te ervaren hoe enthousiast de deelnemers aan de scootmobieltocht van 30 juni zijn. Zelfs nu de weergoden ons weer eens niet al te goed gezind zijn. Het is regenachtig, winderig en een tikkeltje koud. De opmerking: “De boeren zullen wel weer blij zijn dat de scootmobielers op pad gaan want dan regent het”, is niet helemaal uit de lucht gegrepen.

Vol goede moed gaan we tegen half twee in de middag op pad met Bert voorop en een stoet van zo’n 20 scootmobielers volgen in zijn kielzog. Onder begeleiding van 2 verkeersregelaars, 2 EHBO’ers, Medipoint  en 2 begeleiders van het POSO gaat het richting de rotonde in de Kielsterachterweg.

We zijn slechts enkele honderden meters onderweg of een scootmobiel valt uit. Maar niet getreurd, Medipoint weet het euvel snel te verhelpen door een reserve scootmobiel ter beschikking te stellen en voorwaarts gaat het weer, over het fietspad tussen de Kielsterachterweg en de Kalkwijk, rechtdoor achter Nieuw Woelwijck langs naar Borgercompagnie. Vandaaruit gaat het naar de Veendammerweg, rechtsaf naar de rotonde en Kielwindeweer met als bestemming Romala’s Home voor een pauze.

De koffie/thee met gebak werd snel geserveerd zodat we weer een beetje van de kou kunnen bekomen. Vanwege de coronamaatregel “houd 1.5 meter afstand” zitten we gespreid maar toch ook wel weer bij elkaar in de buitenlucht. Onderwijl kunnen we genieten van de dichtkunst van Mara Naomi Min, die per groepje haar gedichten voordraagt. Het gaat er gezellig aan toe.

Tegen vieren gaat het via Annervenschekanaal en Spijkerboor naar de Compagnie om vervolgens weer te eindigen op het plein voor het Kielzog. Hier wordt een dankwoord uitgesproken en daarna gauw naar huis om weer wat op te warmen. Alles met alles was het een geslaagde tocht van zo’n 25 km lang, maar de volgende keer op 28 juli a.s. mag het wel een beetje warmer graag.

De uitbreiding van de Zomeractiviteiten met culturele activiteiten is mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo met een bijdrage in het kader van de Impuls Vakantieactiviteiten Samen Ouder.