POSO | Klootschieten

In het kader van haar zomeractiviteiten houdt het POSO op woensdagmiddag 29 juli een recreatieve klootschietmiddag voor 60 plussers door het natuurgebied in Meerwijck.

Woensdagmiddag 29 juli, vertrek om 13.30 uur bij N.M.E. in het Gorechtpark. Na afloop kan men op het terras van N.M.E. onder het genot van een hapje en drankje genieten van een optreden door diverse artiesten.  Opgaaf verplicht voor 20 juli bij: Wiebren Kraeima tel 06-13978166 of per mail: wiebren.kraeima@poso-middengroningen.nl.

Klootschieten is een aantrekkelijke vorm van competitie tussen meerdere teams die samen een groep vormen. Deze groepen vormen weer een competitie onder elkaar. De klootschietmiddag wordt vanuit het N.M.E. in het Gorechtpark georganiseerd. Parkeren is mogelijk op de nabij gelegen parkeerplaatsen. Inschrijving en starttijd: De inschrijving is vanaf 13.00 uur tot 13.30 uur in- of op het terras van het N.M.E.. De groepen starten met korte tussenpozen vanaf 13.30 uur.

Organisatie: Iedere deelnemer wordt verzocht bij de organisatie een inschrijfkaart in te vullen en krijgt daarna een persoonlijk startnummer in de vorm van een kaartje mee.

Spelregels: De eenvoudige spelregels en scorelijsten worden ter plaatse uitgelegd en na het samenstellen van de groep aan de gekozen teamleiders overhandigd. Elke groep, van bijvoorbeeld 8 personen, kan zichzelf samenstellen en bestaat dan uit 2 teams van 4 personen die tegen elkaar uitkomen.

Groepen: Elke groep heeft 2 teamleiders. Team leider A en Team leider B die ieder voor zich de scorelijsten op het aantal schoten van beide teams bijhouden. Tevens controleren ze elkaars scorelijst op de juistheid van het aantal schoten. Elke groep kiest zelf haar 2 teamleiders. Uit het aantal groepen worden 2 winnende teams vastgesteld die met de minste aantal worpen of meters over de finish, het parcours hebben afgelegd.

Parcours en loopafstand: Oplopend genummerde paaltjes met blauwe markering geven op duidelijke wijze het parcours van start naar finish aan. De Loopafstand is c.a. 3 km.

Trek u wandelschoenen aan en doe mee aan de ‘Oudste Sport in Nederland’ en geniet van een heerlijk middagje klootschieten in de vrije natuur.

POSO | Klootschieten 29 juli 2020 | het verslag

Op een mooie woensdagmiddag genoten wij in het NME-gebouw, Gorecht Park, Hoogezand van een kop koffie. Nadat alle 15 deelnemers zich hadden gemeld begonnen wij met het klootschieten. Er werden twee teams gevormd. Om en om mochten de deelnemers van beide teams de ballen gooien. Hierbij is het de bedoeling dat ingeval van team A, team B de worp van team A moest overtreffen. Zo niet dan moest er nogmaals gegooid worden. Dus 1 worp meer. Het was een mooi parcours in het Gorecht Park uitgezet. Met bruggen en slingerende paden. Bij de eerste brug ging het al mis. Een klootschietbal plonsde in het water en was verdwenen. Gelukkig was een reserve bal aanwezig.

Langs het parcours schoot de bal soms in het struikgewas, maar de meegebracht hark bracht uitkomst. Na plm. 1 uur en een kwartier werd de eindstreep bereikt. Team A won met een verschil van 5 worpen. 5 worpen minder dan team B. Na afloop was het genieten van een hapje en drankje in het NME-gebouw. Onderwijl hebben geluisterd en genoten van de gedichten van een van de dichters van de POSO-dichters. Al met al voor herhaling vatbaar, aldus de deelnemers.