Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wandelen: Puur gezelligheid

5 juni @ 08:00 - 17:00

We gaan wandelen op: 1 mei, 5 juni,3 juli en op 7 aug.  Start: 13.30 uur

Wandelen is gezond, lees en hoor je vaak. Een half uurtje matig intensief bewegen, waarbij de hartslag stijgt en je sneller gaat ademhalen traint de conditie en verlaagt de bloeddruk.

Als je wandelt verstevig je de spieren en het is goed voor de botten en het kraakbeen. Het is een uitstekende manier om op gewicht te blijven en behalve dat het goed is voor je lichaam is het ook een ontspanning voor de geest.

Wandelen heeft  positieve effecten op de hersenen en je mentale gezondheid. Je zult merken dat je na een wandeling opgewekter bent en je blijer voelt. Dat komt doordat er tijdens een wandeling zogenaamde ‘geluksstofjes’ vrijkomen, zoals endorfine en serotonine.

Veel redenen om te gaan wandelen met POSO.  Gezamenlijk wandelen is ook erg gezellig. We wandelen in het gebied van Meerwijck, waar verschillende routes mogelijk zijn.

De wandelingen met een afstand van 3 á 4 kilometer duren ca. 1 uur.  De start is om 13.30 uur op het parkeerterrein van Paviljoen de Leine , Meerweg 62A in Kropswolde, waar de wandeling ook eindigt. Voor wie daar zin in heeft, kan afsluiten met een kopje koffie/thee met eventueel wat lekkers erbij op het terras van de Leine.

Opgave kan bij Irene Gazendam, tel. 06-29341809 of email: gazendam.irene@gmail.com

 

 

Gegevens

Datum:
5 juni
Tijd:
08:00 - 17:00