Aanbod bibliotheek

Aanbod bibliotheek uitgelicht:

In de Posotief nr. 3 schreef ik over het brede aanbod van de Bibliotheken van Midden-Groningen. Deze keer licht ik er een specifiek onderdeel uit: de computercursussen.

Tegenwoordig is het zo dat je bijna al je persoonlijke zaken via de computer en het internet moet regelen. Voor iemand die computervaardig is, is dat heel erg handig. Je kunt thuis alles regelen vanachter je pc. Maar het is lastig voor diegene die hier weinig ervaring mee heeft.

Wat biedt de Bibliotheek:

Klik en Tik: internetcursus voor beginners.

Het is een digitaal oefenprogramma. Je leert zoeken met een zoekmachine, digitale formulieren invullen, e-mailen en programma’s downloaden etc. Deze cursus bestaat uit drie onderdelen, die je achterelkaar of los van elkaar kunt volgen. Tijdens het onderdeel “ De Basis” leer je de allereerste beginselen zoals de computer bedienen, typen en e-mailen. Met het deel “Het internet op” ontdek je de mogelijkheden van het internet. Denk aan zoekmachines, websites bekijken, formulieren downloaden en invullen. Met het laatste deel “Samen op het web” leer je werken met sociale media, zoals Facebook of Twitter. Je kunt ze alle drie volgen of alleen een onderdeel.

De cursus is voor iedereen, maar onze ervaring is dat 50+ de grootste doelgroep is. De cursus wordt begeleid door een ervaren vrijwilliger die al 5 jaar bij ons actief is. In Hoogezand kunt u kiezen voor de maandag- of vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Op andere locaties overleggen we eerst met de locatiebeheerders.

Naast Klik en Tik bieden we ook het programma

Digisterker, werken met de e-overheid.

Aangifte doen bij de Belasting, een verhuizing doorgeven aan de gemeente, huurtoeslag aanvragen of een nieuwe paspoort regelen.  Allemaal zaken die je via het internet kunt regelen. Vaak is hiervoor een DigiD nodig.

Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met de computer. Daarom heeft Stichting Digisterker de cursus “Werken met de e-overheid” gemaakt. Het programma wordt aangeboden in vier lessen van 1.5 uur onder begeleiding van gecertificeerde docenten in de locaties van de bibliotheek.

Je gaat zelf aan de slag met oefeningen. Bij de cursus krijg je werkbladen afgestemd op de gemeente. Deze cursus is een leuke aanvulling op de cursus Klik en Tik. Na afloop krijg je een certificaat. De cursus behandelt de overheid in brede zin, zowel gemeentelijk als de landelijke overheids-dienstverlening. Deze cursus wordt op donderdagmiddag gegeven, maar kan ook na overleg op een andere locatie gegeven worden.

Voor Klik en Tik en Digisterker kunt u zich aanmelden via een inschrijfformulier in de bibliotheek of via de klantenservice van Biblionet 088-5061-900.

De cursussen zijn gratis en de koffie staat klaar.

Dorothée Hopma

Bibliotheken Midden-Groningen

https://www.biblionetgroningen.nl/bibliotheekvestigingen/hoogezand.html

Copyright 2022 – POSO Midden-Groningen | Privacyverklaring