Met totaal 21 personen zijn wij dinsdag 7 september op bezoek geweest in het Nationaal Bus Museum. De opstapplaatsen waar door heel Midden-Groningen, te weten in Slochteren, Zuidbroek, Muntendam en bij de Reensche Compagnie. Bij velen kwam het schoolreisje of de dagelijkse gang van en naar het werk weer naar boven. Aangekomen in het Nationaal Bus Museum dronken weer eerst een kop thee of koffie.
Een deskundige gids leidde ons daarna door het Museum.

Bij het bekijken van heel veel oude bussen kwamen de herinneringen uit vroegere tijd weer helemaal boven. (Zie de foto’s)
Wat velen niet paraat hadden dat een bus uit de 2e wereld oorlog was die met hout gestookte generatoren achter de bus had zodat met de gassen daaruit de motor gestart kon worden en gaan rijden. Er stond ook een bus waarmee fietsen vervoerd konden worden. Helaas gebeurde het weleens dat tijdens de rit een fiets van het dak werd gerukt door takken van laaghangende bomen. Ook een bus met de brievenbus achterop. Als er gepost werd moest je 2 keer op de bus klappen als teken dat het klaar was met de post erin te doen.
Ook zagen wij de oude machinerieën waarmee de kaarten werden geponst, zoals door de conductrice werd ingesteld. Later kwamen daar de strippenkaarten voor in de plaats.

Alle deelnemers gingen met een goed gevoel en dankbaar naar huis. Jammer dat er niet meer mensen zicht opgegeven hebben hoorde je van velen. Via de Reensche Compagnie, Zuidbroek, Muntendam en Slochteren werden alle deelnemers weer thuisgebracht.

Een Museum bezoeker.