Ook dit jaar was er weer veel animo voor de POSO viscompetitie georganiseerd door de hengelclub Foxhol. Met een gemiddelde van 35 deelnemers, waarvan acht dames is er in vier wedstrijden van eind juni tot begin augustus weer veel strijd geleverd om de ereprijzen. Het was een waar genoegen om te zien hoe rondom de grote vijver in het Gorechtpark, 35 tevreden vissers bezig waren met hun zo geliefde hobby. Ook dit jaar was er wederzijds respect voor de geldende regels in het kader van de nog steeds heersende corona pandemie, zoals de anderhalve meter maatregel. Verder had de POSO ook dit jaar besloten geen inleggeld te vragen, om zo veel mogelijk contact te vermijden. Het bleek duidelijk dat er bij deze groep extra behoefte is aan sociaal contact en een viscompetitie leent zich hier perfect voor. Alom waardering dus, dat de viscompetitie weer door heeft kunnen gaan. De eerste wedstrijd is gewonnen door D v. Wijk, tweede is geworden A. Douma en op de derde plaats is geëindigd mevrouw Smit. De uitslag van de tweede wedstrijd was curieus omdat het echtpaar Mulder bij de eerste drie eindigde, waarvan mevrouw Mulder zelfs de eerste prijs in de wacht sleepte, echtgenoot B. Mulder werd derde en H. Brugge eindigde als tweede. De eerste plaats bij de derde  wedstrijd was voor H. Brugge, met op de tweede plaats A. Douma en een verrassend derde plaats was er voor G. Molema. Mevrouw Huizenga ‘viste net naast het net’, ondanks een brasem van meer dan drie pond. De heer W. Kleef wist meerdere malen een Fuut te verschalken, maar deze wist zich zonder kleerscheuren los te bevrijden en werd niet meegeteld voor de punten.  De laatste wedstrijd was wederom H. Brugge de winnaar, met als tweede K. Korf en de derde plaats was voor S. Roukema. Evenals vorig jaar was er weer een dame vertegenwoordigd bij de eerst drie, n.l. mevrouw Mulder, die daarmee haar echtgenoot ruimschoots versloeg. Met voor iedereen dezelfde prijs werd het seizoen afgesloten met een hapje en een drankje, wat enorm werd gewaardeerd door de deelnemers. Bij gezond en welzijn en hopende dat de coronavirus ons niet meer in zijn greep heeft, zal er in 2022 weer een POSO-viscompetitie plaatsvinden, georganiseerd door de hengelclub Foxhol. Noteer de datums alvast: 22 juni, 6 juli, 20 juli en 3 augustus.

 

Einduitslag POSO viscompetitie 2021 georganiseerd door de hengelclub Foxhol

 

 

1 H. Brugge       208 pnt. 21      W. Kleef               48 pnt.     
 2 K. Korf 128 pnt. 22      Mevr. Zuur           37 pnt.
3 Mevr. Mulder 127 pnt. 23      J. Zuur                 35 pnt.
4 H. Imbos 118 pnt. 24      A. Steenbergen   35 pnt.
5 R. Westra 112 pnt. 25      M. v Emmerik      35 pnt.
6 B. Mulder 108 pnt. 26      E. Luiken             32 pnt.
7 G. Molema 105 pnt. 27      C. v. Leeuwen     30 pnt.
8 A. Douma 103 pnt. 28      J. Vosmeer          28 pnt.
9 S. Roukema 102 pnt. 29      Mevr. De Graaf    25 pnt.
10 D. v Wijk 102 pnt. 30      Mevr. Veen          19 pnt.
11 G. Velthuis   93 pnt. 31      F. Niezen               8 pnt.
12 J.P. Laning   93 pnt. 32      A. Mulder               8 pnt.
13 Mevr. Huizenga   85 pnt. 33      J. Tromp                0 pnt
14 Mevr. Smit   78 pnt. 34      Mevr. v. Gennip     0 pnt
15 G. Scheppers   78 pnt. 35      P. Buiter                 0 pnt
16 F. Borghuis   69 pnt.
17 Mevr.Scherpenhuizen   66 pnt.
18 K. Huizenga   57 pnt.
19 E. Danoe   52 pnt.
20 K. Veen   49 pnt.