De 25e jubileum Fraeylema Koetsentocht Slochteren gaat weer een fantastische tocht worden door het Groninger landschap.

U kunt natuurlijk naar een museum gaan om rijtuigen e.d. te bekijken, maar het is mooier om rijtuigen te zien rijden met paard/paarden en pony’s door de straten van de gemeente Midden-Groningen. Met op de bok de koetsiers en in het rijtuig personen die eruit zien als in de vorige eeuw. De Stichting Fraeylema Koetsentocht stimuleert het rijdend houden van het Nederlands en Groninger erfgoed. De naam en activiteiten zijn gerelateerd aan de prachtige Fraeylemaborg in Slochteren.

De route vanaf Schildwolde, via Slochteren, Hellum, Siddeburen en Noordbroek, eindigt bij de Fraeylemaborg. Onderweg zijn diverse mogelijkheden om het rijdend museum goed te bekijken. De route staat vermeld op onze website: https://www.fraeylemakoetsentocht.nl/2020/