Start: vanaf het plein voor het Kielzog LA fietspad volgen, LA richting tankstation en RA = “A. Kuypersingel” richting rotonde (Den Uylplein) knooppunt 29. Vanaf hier gaan we een knooppuntenroute fietsen en leggen we onze traditionele routebeschrijving even terzijde. Hoe het zal bevallen? We gaan het zien. Het is ideaal fietsweer, niet te warm, weinig wind en de zon laat zich met regelmaat zien. We zijn met zo’n 45 deelnemers en hebben een tocht van plusminus 45 km voor de boeg.

De route leidt ons over het hoogholtje door het Drevenbos waar de Exmoor paardjes met veulens rustig grazend ons laten passeren. We vervolgen het fietspad richting Borgercompagnie, achter Nieuw Woelwijck langs, door het Adriaan Tripbos naar Tripscompagnie en vervolgens richting De Heemtuin. Hier zou een bezoekje zeker de moeite waard zijn geweest maar we gaan verder langs de Heemtuin richting Veendam. We fietsen over de golfbaan, waar we enkele golfers vergezeld van hun karretje holes zien slaan, richting het park Borgerswold. Bij de waterskibaan worden we verwacht voor een pauze met koffie en gebak. Het is  heerlijk toeven zo op het terras aan het water en de stemming is opperbest.

De tocht gaat verder door het mooie Borgerswold met zijn vele vijverpartijen, langs de Woordmanslaan, door een waterrijke woonwijk, richting Wildervank. Onderweg zien we groepen Nijlganzen en Canadeze ganzen al dan niet met hun jongen de grasvelden langs het water bevolken. De natuur is prachtig. Van Wildervank gaat het langs de Westerdiep richting Eexterveenschekanaal en Annerveenschekanaal. Hier hebben we op het terras van het voormalig kerkje bij “Aignwies” nog een stop om onze dorst te lessen. Dan wordt begonnen aan de laatste etappe naar Hoogezand. Er kan gekozen worden voor de lange route via De Groeve en de kortere route via Kielwindeweer langs de Pieter Venemakade. Ieder kiest zijn eigen weg. Er is geen wanklank gevallen, noch over de route noch over de knooppunten. Het is drommels mooi geweest.