Dinsdag 4 augustus was de 3e POSO-fietstocht van dit seizoen. De groep bestond uit 44 fietsers uit onze gemeente. De start bij het Kielzog had een Braziliaans tintje met een live artiest. Met deze zomerse sferen ging iedereen op pad.

Een lange colonne fietste door het Gorechtpark richting Meerwijck daarna rechtsaf door de Kropswolderbuitenpolder en de Westerbroeksemadepolder. Halverwege stond een groep vogelspotters onder andere van het Groninger Landschap, te zien aan hun auto’s. Daar broeden momenteel zeldzame vogelsoorten zoals de Steltkluut en de Geoorde Fuut. Verder richting en langs het spoor ging de route verder. Erg de moeite waard!

Onder de fietstunnel naar Haren, door Haren en dan via de Middelhorsterweg, langs het spoor, naar Paviljoen Appelbergen.

Onder het genot van koffie en thee en appelgebak met slagroom waren we stil voor dichter Bert Schaap geïntroduceerd door Gerard Rozeboom, dichter en organisator van de “Poëten van de POSO”. Hij bracht onder andere een gedicht ten gehore over een vlinder, letterlijk en figuurlijk.

De route ging verder langs Herberg De Blanke Hoeve en het prachtige gebied erachter, het Noordlaarder Bos. Uiteindelijk fiets je dan langs het Sprookjeshof in Zuidlaren richting De Groeve, rechtsaf door het ecologisch park Tusschenwater. Ook dit is een aanrader! Via de Leinewijk langs Nieuwe Compagnie en dan uiteindelijk kom je uit in Hoogezand.

Bent u er ook weer bij op de laatste fietstocht van dit seizoen op dinsdag 18 augustus? Ook hier zijn de “Poëten van de POSO” weer van de partij.