Dinsdag 21 juli hebben we met een groep van 47 fietsers uit onze gemeente, de 2e POSO-fietstocht van dit seizoen gereden. Bij de start bij het Kielzog heeft een enthousiaste mondharmonica-artiest “Herbie Blues” ons ‘uitgezwaaid’. Via de Kalkwijk, achterlangs bij Nieuw Woelwijk, fietsten we via Tripsbos naar Zuidbroek, passerend toch wel veel hennepvelden.

Daarna over de A7 richting Noordbroek via de Galgeweg, naar een mooi lang fietspad evenwijdig aan de Uiterburen/Zuiderstraat. In Noordbroek passeerden we het Strijkijzermuseum en de kerk van Noordbroek. Linksaf via de Meerlandseweg, stevige wind, op weg naar Slochteren. Bij de Freylemaborg zijn we verwelkomd door de organisatie met koffie/thee en een héérlijk stuk monchoutaart. Deze keer heeft de POSO het voor de fietsers mogelijk gemaakt een rondleiding in het bos te organiseren. Hoe leuk is dat.

We hebben een rondleiding gemaakt over het park dat is aangelegd in Engelse landschapsstijl met  slingerpaadjes, vijverpartijen en heuveltjes. Tijdens de wandeling werd verteld over de history van de Fraeylemaborg en het ontstaan van het huidige park. Op de wandeling zagen we exotische bomen en bijzondere planten. Op dit moment is er in het park een aantal rare romantische bouwwerken te zien, de zogenaamde follies waarin ook geexposeerd kan worden.

In het bos stond eeuwenlang een enorme beuk, wel 6 meter in omvang. In de volksmond werd de boom Kinderboom genoemd. Men zei dat de kinderen niet van de ooievaar maar van de Dikke Boom kwamen. Een aantal van de deelnemers herinnerden zich dit verhaal nog

Na de rondleiding ging de fietstocht verder achterlangs Slochteren, de Kooiweg en molen “De Ruiten”. Vervolgens via het Duurswold gebied, Froombosch langs het oud “Woltjerspoorstation” naar de Knijpslaan, naar het eindpunt via de Kerkstraat in Hoogezand.

Zo fietsend kom je er toch achter dat er in onze provincie zeker mooi gefietst kan worden, mooie luchten, niet al te druk, hoe mooi is dat in deze corona-tijd. Ik, vrijwilliger bij de POSO, fiets zeker weer mee 4 augustus. De “Poëten van de POSO” zijn dan ook weer cultureel betrokken bij de fietstocht.

Bent u er dan ook weer bij?

KIJK OP DE ACTIVEITENPAGINA FIETSEN VOOR HET BEELDMATERIAAL