Koninklijke Ridders

In Veendam, in het woonzorg- en revalidatiecentrum Veenkade van Zorggroep Meander, zijn de heer Ko Schrik en zijn organisatie-partner mevrouw Fokkelien Boelens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tot beider verassing heeft men de onderscheiding ontvangen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Daarnaast zijn beiden, vanwege hun jarenlange inzet, benoemd tot lid van verdienste van het POSO waar zijn vele activiteiten hebben georganiseerd. De passie voor natuur en muziek kwam hier steeds aan de orde.

In de 70/80-er jaren zijn beide begonnen met sportstimulering. De toenmalig afdeling sportzaken van de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft het initiatief van de Nederlandse Sportfederatie opgepakt om meer mensen in beweging te krijgen. . Zonder het te weten hebben veel mensen aan de activiteiten en sportinstuiven (kerstinstuif) meegedaan.

De Stichting “Sport en Spel” werd in 1972 opgericht. Hiervan werd de heer Ko Schrik de voorzitter. Op vrijwillige basis werden vele plannen uitgedacht. De werkzaamheden namen zo toe dat werd besloten om mevrouw Fokkelien Boelens als vrijwilliger aantrekken voor ondersteunende en secretariële werkzaamheden.
Tot op heden werken ze nog steeds samen.

Het Trimzwemmen in het buitenbad van Hoogezand was een van de eerste acties. Daarna volgende de fietstochten (o.a. Toeriade), Veldlopen, Volleyballen in het Kraaienbos te Zuidlaren. In 1975 ontstond onder hun beide leiding de fietsvierdaagse, de avondvierdaagse en niet te vergeten de Triathlonsport in Hoogezand. Eind 1984 hebben zij eed Kanovereniging opgericht. Met de naam “De Futen” Het clubgebouw is mee door hem getekend en gebouwd.

Tot op heden zijn beide actief bij het POSO waarbij activiteiten als ‘gastheer en gastdame’ bij de lifestylebeurs, de cursus ‘luisteren naar muziek’ en het klootschieten een waardevolle bijdrage leveren.

De Koninklijke onderscheiding is dan ook welverdiend.